Lyckad världscuphelg i Kroatien

Världscupen 2014 inleddes i fredags med ett backrace på 7 km och ca 350 m stigning. Jag kände mig i väldigt bra form och kunde gå med täten på ett "bekvämt" sätt. Efter ca 4 km körning hade fältet spruckit upp och vi var endast 6 åkare kvar i täten. Nu började tempot skruvas upp mer och mer, men det kändes fortsatt ok. Med endast ca 1 km kvar låg jag 2:a i klungan då ett nytt ryck ökade farten ännu mer och där var det stopp för min del. Jag blev fullständigt stum i hela kroppen och hade knappt styrfart. Jag krigade mig dock in i mål på en 6:e plats ca 30 sekunder efter Marcus Johansson som vann. Det var dock mitt bästa backrace-resultat någonsin i världscupen, så jag är ändå nöjd. Alfred Buskqvist körde också mkt bra och slutade 2:a i juniorklassen.

Lördagens Individuella lopp kördes 4 varv på en 3.3 km lång bana. Jag gick ut lugnt och avslappnat för att hitta flytet och kunna öka på varje varv. Det visade sig dock att jag gick ut lite för lugnt, så de första två varven fick jag infon av coacherna Martin Eckervad och Johan Ericsson att jag ligger lååångt efter och måste öka farten. Formen/kroppen kändes dock mycket bra denna dag, så jag lyckades öka farten rejält och gick i mål som 3:a endast 1 sekund upp till 2:a platsen och ca 10 sekunder till segraren... Detta är min första medalj någonsin i världscupen, så jag är galet nöjd. Marcus Johansson blev 4:a och Alfred Buskqvist 3:a i juniorklassen.  

Söndagens Sprint bjöd inte på några överraskningar från oss svenskar. Vi gick alla vidare från kvalet (de 16 bästa går vidare), men där tog det stopp... Det var dock första gången någonsin som jag gått vidare från kvalet i en världscup, så även här är jag nöjd. Jag slutade på 15:e plats, Mackan 12:a och Alfred 7:a i juniorklassen.

Marcus Johansson leder nu totala världscupen och jag ligger 5:a. Nästa världscup går i Sollefteå/Sverige 25-27 juli.   

 

Se resultat och mer info nedan! 

 

Backrace 7 km (Skate) fredag

Resultat fredag

langd.se

skidzonen.se

 

Individuell start 12.5 km (Skate) lördag

Resultat lördag 

langd.se

 

Sprint 200 m (Skate) söndag

Resultat söndag

langd.se

sweski.com

 

Add comment


Security code
Refresh

2018  Samuel Norlén     - New Minds