Årefjällsloppet och Gran Canaria

Sista snöpasset/skidtävlingen för mig denna säsong blev i år Årefjällsloppet som även var sista deltävlingen i Swix Ski Classics. På grund av snöbrist blev loppet i år nedkortat från 75 km till 61 km. Banan är tuff och går genom fin fjällterräng. Första backen var ca 11 km uppför och därefter är det kuperat hela tiden fram till sista 11 km som är i princip helt platt. Jag valde som vanligt denna säsong att köra på blanka skidor och staka loppet. Den tuffa banan var inte helt optimal för stakning och i kombination med blött o mycket sugande före (=andra halvan av loppet), så blev det mycket slitsamt. Jag krigade som vanligt hårt och gled in på en helt ok 68:e plats i stenhård konkurens... Jag hade mycket bra glid hela loppet tack vare mina fina Atomic-skidor och mästervallaren Jonas Larsson. Tack Jonas!   

Efter loppet var det avslutningsfest på kvällen, hemresa 90 mil på söndagen (=dagen efter), jobb på måndagen (=till tisdag), avresa till Gran Canaria på onsdagen... 

Nu är det långvila som gäller. I år ska jag vila ca 4 veckor, vilket (som sagt) inleddes med en riktigt go/välbehövlig solsemester på Kanarieöarna. Nu är jag tillbaka i Göteborg och fortsätter vila, så kanske vi ses på tävlingsrullskidor i början på Maj!?

På återseende!   

Resultat Årefjällsloppet

  Add comment


Security code
Refresh

2018  Samuel Norlén     - New Minds